Welkom bij onze IJswinkel, of te wel
‘Het IJsbuffet van Schoonhoven’!

In onze salon aan de Haven presenteren wij dagelijks 24 smaken ambachtelijk Italiaans schepijs in een heus buffet van nostalgische pozzetti’s.

Een pozzetti is een gekoelde pot die ervoor zorgt dat het ijs afgesloten blijft van het licht en de omgevingstemperatuur. Hierdoor blijft het ijs op constante temperatuur en behoudt het zijn kwaliteit. Wil je weten hoe dit er werkelijk uit ziet? Kom dan vooral snel langs, dan leggen we het onder het genot van een ijsje graag aan je uit! Is het wat koud of heb je meer trek in iets warms, dan kan dit ook onder het genot van een heerlijke koffie of thee!

Een palet aan smaken

Bij het ijsbuffet hebben we voor zowel de roomijs als sorbetijsliefhebber dagelijks in totaal 24 smaken. Voor eenieder wat wils! Zo verzorgen we onder andere de roomsmaken als Chocolade, Vanille, Pistache, Malaga en Stracciatella als basissassortiment en vullen we voor de sorbetliefhebber dit basisassortiment aan met de smaken zoals Citroen, Frambozen, Mango en Pure Chocolade. Hiernaast vullen we ons buffet aan met mooie seizoensgebonden smaken, zoals Yoghurt Limoncello. Er is ook keuze uit bijzondere smaken als: Karamel Fudge, Hazelnoten Schuim en Aranciolata (dit is een basis van gele crème met gesuikerde sinaasappelschil en beignets gedompeld in chocoladesaus), zalig! Voor informatie over allergenen willen we je verwijzen naar de (actuele) ijskaart in de winkel. Eventuele vragen kan je altijd aan ons stellen, wij denken graag met je mee!

Ambachtelijk IJs volgens Italiaanse traditie

Omdat we ernaar streven om iedereen van een lekker ijsje te voorzien wordt al ons ijs volgens bewezen Italiaans recept, op basis van natuurlijke en verse ingrediënten, bereid. Je hebt een brede keuze uit ambachtelijk Yoghurtijs, Roomijs op basis van melk en Sorbetijs op basis van water. Die we kunnen serveren in een (glutenvrij/melkvrij) hoorntje of bekertje naar keuze. Zo houden we rekening met voorkeuren, maar ook met allergieën en intoleranties. Indien er vragen zijn over de ingrediënten van het ijs, stel deze dan gerust!

Koffie en thee om in het zonnetje bij weg te dromen

Wij streven bij het IJsbuffet naar smaaksensaties! Zo beschikken wij naast ons verwenassortiment aan ambachtelijk schepijs, ook over een prachtige koffiemachine. En door dan ook nog gebruik te maken van een mooi gebrande koffieboon kunnen wij heerlijke verse (ijs)koffiespecialiteiten bereiden! Dus naast een ijsje kun je in het zonnetje wegdromen van een verse espresso, cappuccino of latte macchiato (evt. op sojamelkbasis) voor onderweg. Daarnaast verzorgen we voor de theeliefhebber een smakelijk assortiment aan frisse of zachte thee. 

Contact

E. info@hetijsbuffetvanschoonhoven.nl
T. 0182 383 383
Haven 4
2871 CM Schoonhoven